Η Ρινοπλαστική μου από το Α έως το Ω - Η Διαδικασία σε Εικόνες & Βίντεο

Η Κατερίνα είχε μεγάλη επιθυμία να κάνει ρινοπλαστική επέμβαση .

Συμφώνησε να καταγράψει την εμπειρία της και να μας βοηθήσει να δείξουμε ολοκληρωμένη τη διαδικασία μιας ρινοπλαστικής – από την πρώτη της επίσκεψη έως και το χειρουργείο- σε φωτογραφίες και βίντεο

Ακολουθήσαμε λοιπόν την Κατερίνα σε όλα της τα βήματα. Από την πρώτη επίσκεψη έως και την αποκάλυψη του φυσικού αποτελέσματος της ρινοπλαστικής της επέμβασης.

“Έψαξα πολύ προκειμένου να βρω κάποιον έμπειρο χειρουργό, εξειδικευμένο στην ρινοπλαστική που θα μπορούσα να εμπιστευτώ, προκειμένου να πάρω την απόφαση να προχωρήσω στην επέμβαση που πάντοτε επιθυμούσα".

Rinoplastikh me Yperhxoys. Photo Prin Dr Mireas Ultrasonic Rhinoplasty. Exelixis Athens Greece
Φωτογραφία πριν την αισθητική ρινοπλαστική επέμβαση με υπερήχους
Rinoplastikh me Yperhxoys. Photo Meta Dr Mireas Ultrasonic Rhinoplasty. Exelixis Athens Greece
Φωτογραφία 6 ημέρες μετά το χειρουργείο αισθητικής ρινοπλαστικής με υπερήχους

Ρινοπλαστική με Υπερήχους: Η Προσωπική μου Εμπειρία από το Α έως το Ω

Όταν επισκέφτηκα για πρώτη φορά το ιατρείο του Δρ. Μοιρέα μου έκανε μεγάλη εντύπωση η ώρα που αφιέρωσε στην περίπτωσή μου. 
rinoplastiki martyria asthenous istoria story i empeiria mou
Πλήρης εξέταση και ενημέρωση για την επέμβαση
Γρήγορα κατάλαβα - όπως μου εξήγησε και ο ίδιος - πως είναι αδύνατο μια βιαστική επίσκεψη διάρκειας 10-15 λεπτών να καλύψει σωστά ένα τόσο ιδιαίτερο χειρουργείο και πως κάτι τέτοιο θα οδηγούσε σε πολλές παρανοήσεις και δεν θα είχα λύσει όλες τις απορίες που είχα.

Αρχικά εξήγησα στο γιατρό ότι δεν μου αρέσει το προφίλ μου, με ενοχλεί το χοντρό ακρορρίνιο της μύτης μου, καθώς επίσης το γεγονός ότι η μύτη μου μετακινείται προς τα κάτω ιδιαίτερα όταν μιλάω ή κάνω μορφασμούς.

Επίσης, του είπα ότι βασική μου επιθυμία είναι ένα φυσικό αποτέλεσμα και να αποκτήσω ταυτόχρονα μια μύτη όμορφη και αρμονική με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου μου.

Μετά από αυτά τα πρώτα εισαγωγικά ξεκίνησαμε το κυρίως μέρος της εξέτασης.

Κλινική εξέταση, ενδοσκόπηση και ιστορικό

Στην αρχή της εξέτασης ο γιατρός κατέγραψε το ιστορικό υγείας μου.

Μου έκανε ερωτήσεις σχετικά με την ηλικία μου, καθημερινές συνήθειες, όπως κάπνισμα και αλκοόλ, ενώ με ρώτησε και εάν έχω άλλα προβλήματα υγείας τώρα ή είχα στο παρελθόν.

Αφού λοιπόν ο γιατρός κατέγραψε το ιστορικό μου προχωρήσαμε στην κλινική εκτίμηση με ενδοσκόπηση και καταγραφή του εσωτερικού της μύτης μου σε υπολογιστή

Στην συνέχεια, ο Δρ. Μοιρέας μου έδειξε στην οθόνη του υπολογιστή, τη μορφολογία της μύτης μου. Μόλις τότε συνειδητοποίησα ότι κάποια προβλήματα που έχω στην αναπνοή μου προέρχονται από το στραβό διάφραγμα και ένα πρήξιμο στις κόγχες που βρίσκονται στο εσωτερικό της μύτης, ενώ με καθησύχασε λέγοντάς μου ότι με την επέμβαση όλα αυτά θα αντιμετωπιστούν  και πλέον θα αναπνέω κανονικά.

3D Προσομοίωση Ρινοπλαστικής

Αφού αναλύσαμε διεξοδικά το εσωτερικό της μύτης, ήμασταν πλέον έτοιμοι για τη 3d προσομοίωση ρινοπλαστικής, την απεικόνιση δηλαδή του αισθητικού αποτελέσματος του χειρουργείου, την τελική μορφή της μύτης μετά την πλαστική μου.
I Rinoplastiki moy mw yperhxoys. Video me alithini martyria. Prosomoiosi plastikis sti myti prin kai meta. Dr Mireas. Exelixis Medical Ultrasonic Rhinoplasty Athens Greece.

Κάθησα μπροστά σε ένα σύστημα με κάμερες, τα φλας άστραψαν και μέσα σε ένα λεπτό είδα το πρόσωπό μου σε τρισδιάστατη ανάλυση στην οθόνη του υπολογιστή. Βασιζόμενη στην εικόνα που έβλεπα άρχισα να εξηγώ στον γιατρό πως θα ήθελα να είμαι μετά την πλαστική στη μύτη μου...

Πριν την πλαστική μύτης : Η συζήτηση με τον γιατρό

Αρχικά θα ήθελα να βελτιωθεί το προφίλ μου, να ανέβει λίγο η μύτη μου και να μην κατεβαίνει προς το στόμα μου όταν κάνω μορφασμούς και ιδιαίτερα όταν γελάω.

Θέλω επίσης να στενέψει λίγο η μύτη μου από μπροστά, επειδή έχω χοντρό ακρορρίνιο...

Ο γιατρός με τη σειρά του μου εξήγησε ακριβώς τι θα μπορούσε χειρουργικά να γίνει από όλα όσα του έλεγα, και τι θα ταίριαζε συνδυαστικά με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά στο πρόσωπό μου, ώστε το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής μου να είναι απόλυτα φυσικό, σε σημείο να μην γίνεται καν αντιληπτό από κάποιον τρίτο ότι έχω χειρουργηθεί.

Περάσαμε μια ώρα ανταλλάσσοντας απόψεις μπροστά από την οθόνη. Ανεβοκατεβάζαμε τα βελάκια, μεγαλώναμε και μικραίναμε τη μύτη, λεπταίναμε και φαρδαίναμε το κάτω μέρος, βάζαμε την μια εκδοχή δίπλα στην άλλη, την μια εκδοχή επάνω στην άλλη, και πολλά άλλα, οπότε φτάσαμε τελικά σε ένα σημείο που το αποτέλεσμα που έβλεπα στην οθόνη ήταν το ιδανικό για εμένα. 

Για πρώτη φορά έβλεπα μπροστά στα μάτια μου - συγκριτικά - το πριν και το μετά της μύτης μου. Είδα την εικόνα που θα αποκτούσα μετά τη ρινοπλαστική μου, μια εικόνα που όπως αποδείχτηκε ήταν ακριβώς ίδια με αυτή που αντίκρυσα και στην πραγματικότητα λίγες ημέρες αργότερα.

Αυτό που κατάλαβα από την προσομοίωση ήταν ότι κάποιος ασθενής μπορεί να έχει πολλές απορίες, πολλά θέλω και πολλές απαιτήσεις.

Ευτυχώς όμως, ο εξειδικευμένος χειρουργός μπορεί να εξηγήσει σε κάθε ενδιαφερόμενο ποιά από αυτά που έχει στο μυαλό του είναι εφικτό να γίνουν στο χειρουργείο καθώς και τι θα ταίριαζε καλύτερα σε αυτόν τον ίδιο, στην ξεχωριστή περίπτωσή του, την εμφάνιση και την προσωπικότητά του.

Πήρα την απόφαση για την Piezo Ρινοπλαστική με Υπερήχους

Μετά από την επίσκεψή μου στον Δρ. Μοιρέα, έμεινα τόσο ικανοποιημένη από την εμπιστοσύνη και την ηρεμία που μου ενέπνευσε, οπότε αποφάσισα να προχωρήσω στην αισθητική και λειτουργική ρινοπλαστική μου.

Ο Δρ. Μοιρέας μου εξήγησε ότι εφαρμόζει την νέα τεχνική ρινοπλαστικής με υπερήχους, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό να χρησιμοποιήσει το πλέον προηγμένο σύστημα "Piezo Rhinoplasty System" για να κάνει πραγματική γλυπτική στα οστά.

Με αυτό τον τρόπο σφυριά, οστεοτόμοι και άλλα παρόμοια εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην συμβατική ρινοπλαστική ανήκουν πλέον στο παρελθόν ενώ συνηθέστατα αποφεύγουμε το σπάσιμο των οστών της μύτης και τις γνωστές μεγάλες οστεοτομίες, που συνοδευόντουσαν από μεγάλα πρηξίματα και αιματώματα.

Μετά την διαβεβαίωση από τον γιατρό ότι με αυτή την νέα τεχνική οι βασικές μου επιθυμίες για ένα φυσικό αποτέλεσμα και μια όμορφη μύτη που να είναι αρμονική με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου μου, ήμουν πλέον εντελώς σίγουρη

Η ημερομηνία κλείστηκε. Το μόνο που είχα να κάνω ήταν να μη φάω φαγητό και να μην πιω νερό μόνο αργά το βράδυ πριν το χειρουργείο.

Rinoplastiki me yperixous. Ultrasonic Diamond Rhinoplasty. Dr Mireas. Exelixis Medical Athens Greece

Η ημέρα του χειρουργείου ρινοπλαστικής

Έφτασα στο νοσοκομείο Mediterraneo λίγες ώρες πριν την επέμβαση, υπέγραψα κάποια χαρτιά και μου έκαναν κάποιες απαραίτητες προεγχειρητικές εξετάσεις.

Προετοιμάστηκα στο δωμάτιο του νοσοκομείου, όπου και με επισκέφτηκαν ο χειρουργός Δρ. Μοιρέας και ο αναισθησιολόγος Δρ. Μακρυπούλιας, προκειμένου να μου λύσουν τυχόν τελευταίες απορίες πριν την επέμβαση.

Λίγη ώρα μετά με οδήγησαν την αίθουσα του χειρουργείου, και πριν μετρήσω καλά-καλά έως το 3 είχα αποκοιμηθεί και η πλαστική στη μύτη μου προφανώς είχε αρχίσει.

Λίγο μετά τη ρινοπλαστική μου

Δύο ώρες μετά ο Κος Μακρυπούλιας και Ο Κος Μοιρέας με την ομάδα τους με ξύπνησαν με χαμόγελο. Λίγο αργότερα οδηγήθηκα στο δωμάτιο όπου και παρέμεινα έως το βράδυ του χειρουργείου.

Ο Δρ. Μοιρέας πέρασε από το δωμάτιό μου να με δει, να με ρωτήσει εάν θέλω κάτι και μου επανέλαβε ακόμη μια φορά κάποιες απλές μετεγχειρητικές οδηγίες. Επειδή και στην περίπτωσή μου - όπως συνηθίζει ο Δρ. Μοιρέας - δεν βάλαμε κανένα πωματισμό στο εσωτερικό της μύτης ανανεώσαμε ραντεβού σε 5-6 ημέρες μετά στο ιατρείο του για να μου βγάλει το μικρό ναρθηκάκι που είχε τοποθετήσει επάνω στη μύτη και να γίνει η πρώτη αποκάλυψη του αποτελέσματος.

Σηκώθηκα από το κρεββάτι λίγη ώρα μετά το τέλος του χειρουργείου, έφαγα λίγο φαγητό αργότερα το απόγευμα και το βραδάκι έφυγα από το νοσοκομείο για το σπίτι μου.

Τα μόνα φάρμακα που μου έδωσε ο γιατρός ήταν μια αντιβίωση για 3 μόλις ημέρες και μου είπε να κάνω πλύσεις στο εσωτερικό της μύτης μου 3 φορές την ημέρα για έναν μήνα.

Δεν μου έδωσε καθόλου αναλγητικά και ειλικρινά μετά το χειρουργείο δεν ένιωσα καθόλου πόνο, ούτε τις πρώτες ημέρες, ούτε και αργότερα φυσικά.

Το μόνο που παρατήρησα ήταν ένα πολύ μικρό πρήξιμο γύρω από τη μύτη και τα μάτια, το οποίο ελαττώθηκε πολύ γρήγορα και περίπου δέκα ημέρες μετά την επέμβαση δεν φαινόταν καθόλου

Το φυσικό αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής μου

Έξι ημέρες μετά το χειρουργείο ρινοπλαστικής επισκέφτηκα για δεύτερη φορά το VIP-Rhinoplasty Center.

Η μεγάλη στιγμή είχε φτάσει. Ο Δρ. Μοιρέας αφαίρεσε σιγά-σιγά το ναρθηκάκι από τη μύτη μου, με μία μπατονέτα, πολύ απαλά, χωρίς να πονέσω καθόλου.

Έκανε και μια ήπια αναρρόφηση από το εσωτερικό της μύτης μου για να ελέγξει και την ήδη πολύ καλύτερη αναπνοή μου και είμασταν έτοιμοι.

Ο γιατρός μου έδωσε το καθρεφτάκι στα χέρια μου και... είδα το όνειρό μου να γίνεται πραγματικότητα!

«Ό,τι ακριβώς ήθελα! Δεν είναι ξένη! Είναι δικιά μου και είναι.... Πάρα Πολύ Ωραία!».

Προτείνω σε όλους όσους και όλες όσες θέλουν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους καθώς και την αναπνοή τους να προχωρήσουν άφοβα. Είναι τόσο ανώδυνα και άνετα που το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Το σημαντικότερο βήμα είναι να βρεις τον γιατρό που πραγματικά ξέρει. Η επίσκεψη για προσομοίωση και η συζήτηση μαζί του θα εξαφανίσει κάθε δισταγμό. 

Η Ρινοπλαστική μου σε Video από το Α έως το Ω

Στο παρακάτω βίντεο ακολουθούμε την Κατερίνα από την πρώτη επίσκεψη έως και την αποκάλυψη του αποτελέσματος της ρινοπλαστικής της επέμβασης. Ευχαριστούμε την Κατερίνα για την ευγενική συναίνεση και τη συνεργασία.

I Rinoplastiki Mou Se Video. Alithini Istoria - Martyria Asthenous. Dr Mireas Ultrasonic Rhinoplasty. Exelixis Medical Athens Greece.

Συχνές ερωτήσεις για την εμπειρία των ασθενών που κάνουν ρινοπλαστική

Είναι φυσιολογικό να φοβάμαι πριν από τη ρινοπλαστική;

Το σημαντικότερο πριν προχωρήσετε σε πλαστική επέμβαση στη μύτη είναι να βρείτε το χειρουργό που σας ταιριάζει και τον εμπιστεύεστε. Κάποιοι ασθενείς μπορεί να είναι σχετικά νευρικοί και φοβισμένοι πριν να μπουν στο χειρουργείο. Αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό και κατανοητό. Η συζήτηση με τον γιατρό σας θα σας βοηθήσει σημαντικά προκειμένου να προχωρήσετε στην επέμβαση που πάντα θέλατε μέσα σε ένα κλίμα ασφάλειας και προστασίας


Θέλω η μύτη μου να φαίνεται φυσική. Γίνεται να μην καταλαβαίνουν οι άλλοι ότι έχω χειρουργηθεί;

Ασφαλώς και ο στόχος μιας ρινοπλαστικής επέμβασης είναι να έχουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα και να μην φαίνεται η μύτη "χειρουργημένη". Το ζητούμενο είναι να μην γίνεται καν αντιληπτό ότι έχετε χειρουργηθεί.


Θέλω να κάνω ρινοπλαστική, αλλά φοβάμαι τη γενική νάρκωση. Μπορώ να την αποφύγω;

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φοβάστε τη γενική νάρκωση. Κατά τη διαδικασία γενικής αναισθησίας τα φάρμακα που χορηγούνται από τους αναισθησιολόγους εδώ και είναι δεκαετίες είναι απολύτως ασφαλή. Κατά τη διάρκεια που θα παραμείνετε ναρκωμένος/η βρίσκεστε υπό διαρκή παρακολούθηση (monitoring) από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και μία ομάδα εξειδικευμένων αναισθησιολόγων.


Πότε μια πλαστική θεωρείται επιτυχημένη και πότε αποτυχημένη;

Επιτυχημένη θεωρείται μια ρινοπλαστική όταν ο ασθενής μετά το χειρουργείο έχει μια όμορφη μύτη που αναπνέει σωστά. Ως αποτυχημένη θεωρείται μια επέμβαση όταν ο ασθενής έχει σταθερά λειτουργικά προβλήματα και η μύτη του είναι κατά γενική ομολογία δύσμορφη ή/και δεν ταιριάζει με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Θέλω να κάνω ρινοπλαστική αλλά φοβάμαι. Πως μπορώ να το ξεπεράσω;

Οι δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία, η επιλογή του σωστού έμπειρου και εξειδικευμένου ρινοχειρουργού καθώς και η εμπιστοσύνη που αυτός θα σας εμπνεύσει πρέπει να σας καθησυχάζουν. Παρόλα αυτά το άγχος πριν την απόφαση για μια ρινοπλαστική είναι φυσιολογικό και πλήρως κατανοητό.

Στα 40 είμαι μεγάλη-μεγάλος για να κάνω ρινοπλαστική;

Δεν υπάρχει ανώτατο όριο ηλικίας όσον αφορά στη ρινοπλαστική. Κάθε άνθρωπος με καλή υγεία που αισθάνεται την ανάγκη να βελτιώσει την εμφάνιση και τη λειτουργία της μύτης του μπορεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση πλαστικής στη μύτη ανεξάρτητα με την ηλικία του. Για να αποσαφηνιστεί ακόμη καλύτερα το θέμα μπορούμε να αναφέρουμε ότι για παράδειγμα μια λειτουργική ρινοπλαστική μετά από μια πτώση, μια κάκωση ή ένα τροχαίο μπορεί να γίνει σήμερα με ασφάλεια σε ασθενή ακόμη και άνω των 75 ή 80 ετών.

Αξιολόγηση
Βαθμός4,8/5 (σε 14 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα