Πριν τη Ρινοπλαστική: Γραπτές Απαντήσεις & Video για την Πλαστική Επέμβαση στη Μύτη

Ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας  MD-PhD, Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος με Εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική και Πλαστική Χειρουργική προσώπου δίνει απαντήσεις στα συχνότερα ερωτήματα των ασθενών που επιθυμούν να προχωρήσουν σε ρινοπλαστική επέμβαση.
Είναι γεγονός ότι οι ασθενείς οι οποίοι πρόκειται να υποβληθούν σε μια χειρουργική επέμβαση έχουν πληθώρα ερωτήσεων οι οποίες τους απασχολούν. Ιδίως σε μια επέμβαση όπως η ρινοπλαστική η οποία εκτός από το καθαρά λειτουργικό μέρος έχει και ένα πολύ σημαντικό αισθητικό, οι ερωτήσεις είναι πολύ περισσότερες και θα πρέπει να έχουν καλυφθεί πλήρως από τον εξειδικευμένο ρινοπλαστικό προκειμένου να προχωρήσει ο ενδιαφερόμενος με ασφάλεια, σιγουριά και αυτοπεποίθηση σε μια επέμβαση αφήνοντας πίσω του ανασφάλειες και αναπάντητα ερωτήματα.
o dr.Mireas apantaei se syxnes erotiseis apantiseis gia to xeirourgeio tis rinoplastikis
Ο Δρ.Μοιρέας απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με το χειρουργείο της ρινοπλαστικής

Συχνές Ερωτήσεις για τη Ρινοπλαστική : Πριν, Κατά τη Διάρκεια & Μετά Την Πλαστική Επέμβαση στη Μύτη

Το χειρουργείο ρινοπλαστικής. Προεγχειρητική Περίοδος, η Προετοιμασία και το Χειρουργείο. Διαβάστε και παρακολουθείστε σε video τις απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις ασθενών του Δρ. Μοιρέα MD-PhD σχετικά με τη ρινοπλαστική επέμβαση:
Prin to Xeirorugeio Rinoplastikis. Apantiseis dr Mirea gia Plastiki sti Miti Me Yperhxous kai Diafragma se Videos kai Photos. Dr Mireas Ultrasonic Rhinoplasty. Exelixis Medical Ultrasonic Rhinoplasty Athens Greece.
Ο Δρ. Μοιρέας και ο αναισθησιολόγος Δρ. Μακρυπούλιας δίνουν απαντήσεις στα τελευταία ερωτήματα ασθενούς πριν το χειρουργείο της πλαστικής στη μύτη.

Συχνές Ερωτήσεις Πριν την Επέμβαση

Ακολουθούν οι απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις ασθενών που αφορούν την περίοδο πριν το χειρουργείο πλαστικής στη μύτη.

Ποια είναι τα οφέλη της ρινοπλαστικής;

Ενίσχυση αυτοπεποίθησης, Καλύτερη ρινική αναπνοή, καλύτερη ποιότητα ζωής χωρίς αναπνευστικά προβλήματα. Εάν είστε δυσαρεστημένος με τη μύτη σας θα αποκτήσετε τη μύτη που ονειρεύεστε.

Πως θα ξέρω ότι διάλεξα τον καλύτερο πλαστικό χειρουργό για την περίπτωσή μου; Πόσο σημαντική είναι η Εξειδίκευση του γιατρού

Το βασικότερο κριτήριο σας για την επίτευξη του επιθυμητού φυσικού και αρμονικού αποτελέσματος της ρινοπλαστικής σας θα πρέπει να είναι η Εξειδίκευση του Πλαστικού Χειρουργού Ωρλ - Εξειδίκευση στη Λειτουργική & Αισθητική Ρινοπλαστική, Επανεπέμβαση Πλαστικής στη Μύτη.

 • Ο σωστός πλαστικός χειρουργός θα σας αφιερώσει χρόνο και θα σας εξηγήσει διεξοδικά και με ειλικρίνεια όλα όσα θα θέλατε να μάθετε. Ποιος είναι ο κατάλληλος Πλαστικός Χειρουργός για τη δική σας περίπτωση;
 • Ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας MD-PhD είναι Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος με Εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική και Πλαστική Χειρουργική προσώπου. Διαβάστε αναλυτικά το βιογραφικό και τη δράση του.

Η ρινοπλαστική έχει μόνιμα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της ρινοπλαστικής είναι μόνιμα.

Πόσο σημαντικό είναι το πρώτο ραντεβού; Τι θα μου εξηγήσει ο χειρουργός;

Το πρώτο ραντεβού είναι πολύ σημαντικό για να λύσετε όλες τις απορίες σε σχέση με τη ρινοπλαστική σας επέμβαση.

Ποιοι είναι οι κατάλληλοι υποψήφιοι για μια ρινοπλαστική;

Εάν έχετε καλή γενική υγεία, μια θετική στάση και ρεαλιστικές προσδοκίες , είναι πιο πιθανό να είστε ένας καλός υποψήφιο ς για την επέμβαση αυτή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι λόγω της πολύ ιδιαίτερης φύσης της επέμβασης στην πραγματικότητα ο κάθε ασθενής μπορεί να θεωρηθεί ξεχωριστός από όλους τους άλλους και να εφαρμοστούν πολύ διαφορετικές τεχνικές απ' ότι συνήθως. Διαβάστε αναλυτικά : Ποιοι θεωρούνται κατάλληλοι υποψήφιοι για ρινοπλαστική επέμβαση;

Μπορώ να δω πριν και μετά φωτογραφίες της ρινοπλαστικής άλλων ασθενών; Τι ταιριάζει στην περίπτωση μου;

Στην επίσκεψη σας θα δείτε φωτογραφίες ασθενών πριν και μετά το χειρουργείο . Για τη δική σας περίπτωση που είναι μοναδική θα συζητήσετε με το γιατρό για να βρείτε την ιδανική λύση στο πρόβλημα σας.

Μπορώ να πω κι εγώ πως φαντάζομαι τη μύτη μου;

Με τον γιατρό θα συζητήσετε τις προσδοκίες σας και θα σας εξηγήσει τι είναι χειρουργικά εφικτό να γίνει στην περίπτωση σας.

Χάρη στην εξελιγμένη τεχνολογία του το σύστημα απεικόνισης ρινοπλαστικής Vectra 3d USA που βρίσκεται στην Ελλάδα αποκλειστικά και μόνο στο Exelixis Medical Institute Athens σας βοηθάει να δείτε σε τρισδιάστατη εικόνα το αποτέλεσμα που μπορείτε να αναμένετε μετά τη δική σας ρινοπλαστική και να συζητήσετε διεξοδικά τη δική σας περίπτωση.

Υπάρχει ιδανική εποχή για το χειρουργείο;

Κάθε εποχή έχει τα υπέρ και τα κατά της. Το χειμώνα λόγου χάρη δεν έχουμε μεγάλη έκθεση στον ήλιο και ο κρύος αέρας δεν επιδεινώνει το πρήξιμο. Το καλοκαίρι από την άλλη θεωρείται ιδανικότερο γι’ αυτούς που δεν έχουν χρόνο το χειμώνα.

Μπορεί η αναπνοή μου να βελτιωθεί με τη ρινοπλαστική;

Εάν υπάρχουν υπερτροφικές κόγχες ή στραβό ρινικό διάφραγμα με τη ρινοπλαστική θα αποκατασταθεί το πρόβλημα και δεν θα έχετε πλέον δυσκολία στην αναπνοή .

Η ρινοπλαστική βοηθά στη βελτίωση του ύπνου;

Σε περιπτώσεις απνοιών η ρινοπλαστική βοηθάει στην καλυτέρευση της ποιότητας του ύπνου.

Μπορεί η διόρθωση του στραβού ρινικού διαφράγματος να σταματήσει το ροχαλητό;

Πρέπει να σημειώσουμε ότι το ροχαλητό και υπνική άπνοια εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες όπως το βάρος, η θέση του σώματος κατά τον ύπνο, η κατανάλωση οινοπνεύματος, η κατάκλιση κοντά στα γεύματα καθώς και από πολλούς άλλους, ανάλογα με την περίπτωση. Η βελτίωση εξαρτάται μερικώς από την επέμβαση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις έχει αποδειχτεί ότι βοηθάει πολύ , ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οδηγούμαστε ακόμη και σε εξάλειψη .

Πως πρέπει να προετοιμαστώ για μια ρινοπλαστική επέμβαση;

Πριν το χειρουργείο δεν πρέπει να είμαστε κρυωμένοι,

 • Δεν πίνουμε νερό για 12 ώρες και:
 • Αποφεύγουμε καπνίσμα και αλκοόλ
 • Αποφεύγουμε εκτεταμένη έκθεση στον ήλι ο
 • Δεν παίρνουμε φάρμακα
 • Δεν τρώμε πολύ αλάτι

Συχνές Ερωτήσεις : Κατά τη Διάρκεια της Επέμβασης

Ο Δρ. Γεώργιος Μοιρέας  MD-PhD είναι Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος με Εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική και Πλαστική Χειρουργική προσώπου. Ακολουθούν οι απαντήσεις στις συχνότερες ερωτήσεις ασθενών που αφορούν το χειρουργείο ρινοπλαστικής.
Dr Mireas Xeirourgos Otorinolarygologos Exeidikevmenos sti Rinoplastiki. Apantiseis gia Plastiki sti Miti se Foto kai Videos. Exelixis Medical Athens Greece. Ultrasonic Rhinoplasty Surgeon.

Τι γίνεται κατά τη διάρκεια τoυ χειρουργείου;

Διαβάστε αναλυτικά και παρακολουθείστε video σχετικά με το χειρουργείο ρινοπλαστικής.

Μπορεί η ρινοπλαστική να συνδυαστεί με άλλες επεμβάσεις;

Για αντιμετώπιση υπνικής άπνοιας και ροχαλητού η ρινοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί με:

 • φαρυγγουπερώιο πλαστική
 • εκτομή σταφυλής
 • αμυγδαλεκτομή
 • αδενοτομή

Για δυσχέρεια ρινικής αναπνοής η πλαστική στη μύτη συνδυάζεται με ευθειασμό ρινικού διαφράγματος

Τι τύπος αναισθησίας χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής; Αποφάσισα να κάνω ρινοπλαστική αλλά φοβάμαι την αναισθησία. Μπορεί να κινδυνεύσω;

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου ως επί το πλείστον χρησιμοποιείται γενική αναισθησία . Η αναισθησία στην επέμβαση ρινοπλαστικής δεν ενέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από άλλες επεμβάσεις. Προεγχειρητικά γίνονται όλες οι απαραίτητες εξετάσεις στον ασθενή προκειμένου να διαπιστωθεί ότι η νάρκωσή του δεν ενέχει κάποιο κίνδυνο.

Που γίνονται οι τομές κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής;

Οι τομές γίνονται στο εσωτερικό της μύτης και δεν γίνονται εξωτερικά αντιληπτές.

Πόσο διαρκεί το χειρουργείο;

Το χειρουργείο διαρκεί συνήθως 1 – 1½ ώρα και ιδιαίτερα σπάνια- σε περιπτώσεις στις οποίες απαιτείται λήψη πολλών μοσχευμάτων από άλλες περιοχές η διάρκεια μπορεί να φθάσει και τις 2½ ώρες.

Μπορώ να χειρουργήσω το διάφραγμα ταυτόχρονα;

Ναι, σε περίπτωση ύπαρξης στραβού ρινικού διαφράγματος μπορεί να γίνει ταυτόχρονα η επέμβαση για ευθειασμό του. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για λειτουργική ρινοπλαστική .

Θέλω να κάνω ρινοπλαστική αλλά έχω πολύ λεπτό δέρμα. Μπορώ να έχω καλό αισθητικό αποτέλεσμα παρόλο το λεπτό δέρμα μου;

Ναι. Σε κάθε περίπτωση η πρώτη επίσκεψη στο χειρουργό θα λύσει κάθε σας απορία.

Έκανα πρόσφατα ρινοπλαστική και το μόσχευμα στον κορυφή της μύτης φαίνεται. Γιατί οι ρινοπλαστικοί χρησιμοποιούν ακόμα μοσχεύματα;

Τα μοσχεύματα πολλές φορές είναι απαραίτητα για τη σωστή διεξαγωγή της χειρουργικής διαδικασίας. Η τοποθέτησή τους από έμπειρο εξειδικευμένο χειρουργό δεν ενέχει κινδύνους και τα μοσχεύματα δεν γίνονται αντιληπτά εξωτερικά .

Στείλτε τις ερωτήσεις σας για να σας απαντήσουμε

Σε περίπτωση που θέλετε να θέσετε το δικό σας προσωπικό ερώτημα μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@vip-rhinoplasty.com ή να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα επικοινωνίας στην σελίδα contact.
Ο Δρ. Μοιρέας θα δώσει απάντηση σε οτιδήποτε μπορεί να σας απασχολεί και θα προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση για τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση.
Αξιολόγηση
Βαθμός4,7/5 (σε 10 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα