Ρινοπλαστική Επέμβαση: Το χειρουργείο ρινοπλαστικής

Είστε κατάλληλος υποψήφιος για χειρουργείο ρινοπλαστικής; Αισθητική ή λειτουργική ρινοπλαστική το ζητούμενο μετά από ένα χειρουργείο είναι να υπάρχει σωστή αναπνοή, αρμονία στο πρόσωπο, με φυσιολογική κίνηση κατά την ομιλία και τους μορφασμούς και η μύτη να συμβαδίζει με το φύλο, την ηλικία και την προσωπικότητα του ατόμου.

Ρινοπλαστική ή Πλαστική μύτης

Το χειρουργείο ρινοπλαστικής αποτελείται από 2 διακριτά αλλά και αλληλένδετα μέρη:
rinoplastiki kata ti diarkeia xeirourgeiou dr mireas
Λειτουργική μύτη

Στο πρώτο μέρος της ρινοπλαστικής επέμβασης – το λειτουργικό - γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες στο εσωτερικό της μύτης προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καλύτερη αναπνοή, την αποτελεσματική στήριξη όλου του οστεοχόνδρινου σκελετού, αλλά και να πάρουμε τα απαραίτητα μοσχεύματα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε στη συνέχεια.

Όμορφη – Φυσική Μύτη

Στο δεύτερο μέρος του χειρουργείου ρινοπλαστικής – το αισθητικό - επεμβαίνουμε στο εξωτερικό τμήμα της μύτης προκειμένου να τροποποιήσουμε το σχήμα, το μέγεθος και τις αναλογίες της προκειμένου να εξασφαλίσουμε μια ωραία μύτη η οποία θα ταιριάζει αρμονικά στο συγκεκριμένο πρόσωπο και θα το ομορφαίνει.

Ρινοπλαστική

Οι βασικές πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για το χειρουργείο σας σε λίγες γραμμές:

Η ρινοπλαστική επέμβαση με υπερήχους , με τη χρήση του νέου υπερσύγχρονου συστήματος υπερήχων Piezo, το οποίο έφερε στην Ελλάδα ο Δρ. Μοιρέας εγγυάται το τέλειο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα.

piezo systima rinoplastikis me yperixoys ultrasonic diamond rhinoplasty dr mireas C
 • Η νέα  ρινοπλαστική με υπερήχους δίνει τη δυνατότητα στον χειρουργό να κάνει γλυπτική στα οστά και να αποφεύγει τις οστεοτομίες, δηλαδή τα σπασίματα των οστών .
 • Η τεχνική είναι πολύ πιο ασφαλής, προσφέρει πιο προβλέψιμα αποτελέσματα, απαλλάσσει σε σημαντικό βαθμό από μετεγχειρητικές ανεπιθύμητες επιπτώσεις όπως πρήξιμο και μώλωπες και επιταχύνει την ανάρρωση .
 • Αισθητική ή λειτουργική ρινοπλαστική το ζητούμενο μετά από ένα χειρουργείο είναι να υπάρχει σωστή αναπνοή, αρμονία στο πρόσωπο, με φυσιολογική κίνηση κατά την ομιλία και τους μορφασμούς και η μύτη να συμβαδίζει με το φύλο, την ηλικία και την προσωπικότητα του ατόμου.

Η αναισθησία

Τοπική αναισθησία σε συνδυασμό με γενική νάρκωση είναι η καλύτερη επιλογή.

rinoplastiki epemvasi me oliki narkosi dr mireas

Σε περίπτωση που υπάρχει αντένδειξη χορήγησης ολικής νάρκωσης μπορούμε να προχωρήσουμε και με χορήγηση μέθης ή και μόνο με τοπική.

Χειρουργείο Ρινοπλαστικής: Οι Χειρουργικοί χρόνοι

Οι παρακάτω διακριτοί χειρουργικοί χρόνοι εφαρμόζονται κατά περίπτωση κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής επέμβασης.
xeirourgeio rinoplastikis me oliki narkosi dr mireas
 • Δίδεται αναισθησία στον / στην ασθενή
 • Δημιουργούμε 1-3 μικρές τομές στο εσωτερικό των δύο ρουθουνιών (οι οποίες δεν φαίνονται μετά την επέμβαση) ενώ όταν κάνουμε ανοικτή ρινοπλαστική προχωράμε σε ένωση των τομών μεταξύ τους στο κάτω μέρος της μύτης, κάνοντας μια μικρή τομή ανάμεσα στα ρουθούνια.
 • Αφαιρούμε τον ύβο - την καμπούρα της μύτης.
 • Ευθειάζουμε το στραβό (σκολιό) οστέινο και χόνδρινο ρινικό διάφραγμα.
 • Προχωράμε σε λήψη των απαραίτητων μοσχευμάτων από το διάφραγμα.
 • Ενισχύουμε το κάτω μέρος της μύτης, το ακρορρίνιο (σε πεσμένη-κρεμασμένη μύτη).
 • Μορφοποιούμε όλο το κάτω μέρος (ακρορρίνιο). Αυτό μπορεί να σημαίνει λέπτυνση μύτης , ανύψωση μύτης, ευθειασμό μύτης κ.α.
 • Μικραίνουμε ορισμένες ή και όλες τις διαστάσεις της μύτης (σε μεγάλη μύτη).
 • Αυξάνουμε ορισμένες ή και όλες τις διαστάσεις της μύτης (σε μικρή μύτη) χρησιμοποιώντας μοσχεύματα.
 • Ενισχύουμε τα ρουθούνια του ασθενούς σε περίπτωση που κατά την έντονη εισπνοή παρατηρούμε το φαινόμενο της εισολκής (collapse).
 • Αυξάνουμε το εύρος της ρινικής βαλβίδας σε περίπτωση που έχουμε πολύ στενή μύτη (στενή έσω βαλβίδα) και δυσκολία ρινικής αναπνοής.
 • Λαμβάνουμε τα απαραίτητα μοσχεύματα από τις ακόλουθες κατά σειρά προτίμησης περιοχές: διάφραγμα, άλλες περιοχές της μύτης, αυτί, θωρακική πλευρά.
 • Ελαττώνουμε το μέγεθος των ρουθουνιών εφόσον απαιτείται.
 • Συρράπτουμε τις εσωτερικές τομές με απορροφήσιμα ράμματα, ενώ σε ανοικτή πλαστική μύτης τοποθετούμε 3 πολύ μικρά ράμματα στο κάτω μέρος της μύτης).
 • Στο εσωτερικό της μύτης δεν τοποθετείται εσωτερικός πωματισμός. Τοποθετούμε μόνο μικρή ποσότητα ρινικής αλοιφής χωρίς να κλείνουμε την μύτη με γάζες-ταμπόν αποφεύγοντας την ταλαιπωρία του ασθενούς κατά την αφαίρεσή τους.
 • Τοποθετούμε στην ράχη της μύτης έναν διακριτικό θερμοπλαστικό νάρθηκα για 6-7 ημέρες.

Η διάρκεια του χειρουργείου

Leitoyrgiki Rinoplastiki Aisthitiki Rinoplastiki kai Xeiroyrgeio gia Riniko Diafragma . Dr Mireas

Ανάλογα με την περίπτωση η διάρκεια μιας ρινοπλαστικής μπορεί να ποικίλει από 1-1,5 ώρα έως ακόμη και 4 ώρες όταν πρόκειται για πολύ απαιτητική επανεπέμβαση.

Χειρουργείο Ρινοπλαστικής : Κίνδυνοι & Επιπλοκές

Rinoplastiki Epemvasi : Kindynoi kai epiplokes se xeiroyrgeio rinoplastikis. Video Dr Mireas

Μπορεί να υπάρξουν τυχόν επιπλοκές κατά τη διάρκεια ενός χειρουργείου ρινοπλαστικής ; Υπάρχουν πιθανοί κίνδυνοι που θα πρέπει να γνωρίζει ο ασθενής;

Δείτε στο βίντεο τις απαντήσεις του Δρ.Μοιρέα

Εξιτήριο από την κλινική

Εξιτήριο δίδεται από την κλινική την ίδια ημέρα το απόγευμα. Ουσιαστικά 6 ώρες μετά την λήξη του χειρουργείου, προκειμένου να έχει αποβάλλει ο οργανισμός του ασθενή το απαραίτητο ποσοστό από τα φάρμακα της νάρκωσης.

Μετά το χειρουργείο

Μετά από το χειρουργείο ρινοπλαστικής δεν υπάρχει καθόλου πόνος.

Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε ερωτήματα που γίνονται συνήθως από τους ασθενείς μας συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε απλές μετεγχειρητικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση

Αποτέλεσμα ρινοπλαστικής επέμβασης

Rinoplastiki epemvasi : Fysiko Apotelesma Kali Anapnoi Meta to Xeiroyrgeio Rinoplastikhs. Dr Mireas

Το αποτέλεσμα μιας ρινοπλαστικής είναι μόνιμο. Ασφαλώς μετά από μια σωστά εκτελεσμένη επέμβαση με τις σύγχρονες τεχνικές δεν επιτρέπεται να ξαναστραβώσει το διάφραγμα, να πέσει η μύτη κ.ο.κ .

Η επιτυχημένη ρινοπλαστική

Η επιτυχία μίας ρινοπλαστικής εξαρτάται από την επιλογή ενός έμπειρου Ρινοπλαστικού Χειρουργού Ωρλ, ο οποίος σε συνεννόηση με τον ασθενή θα δημιουργήσει μία μύτη που θα δένει αρμονικά με το πρόσωπό του.
prin kai meta ti rinoplastiki epemvasi se gampsi myti dr mireas

Σκοπός του κάθε χειρουργείου ρινοπλαστικής είναι το τέλειο αισθητικό και λειτουργικό αποτέλεσμα. Μετά από μία σωστή ρινοπλαστική η μύτη σας  θα είναι όμορφη και ταυτόχρονα θα αναπνέει σωστά.

Rinoplastiki : Fwtografia Asthenous Me Gampsi Miti Prin kai Meta to Xeiroyrgeio. Dr Mireas

Συχνές ερωτήσεις για την επέμβαση της Ρινοπλαστικής

Θα έχω γάζες - ταμπόν μέσα στη μύτη μου μετά το χειρουργείο ρινοπλαστικής;

O Δρ. Μοιρέας εφαρμόζει ειδικές προηγμένες χειρουργικές τεχνικές, οι οποίες του επιτρέπουν να μην τοποθετεί κανένα εσωτερικό πωματισμό στην μύτη, γάζες ή ταμπόν, οπότε δεν χρειάζεται να γίνει και αφαίρεσή του την επόμενη ημέρα, μια εμπειρία ιδιαίτερα δυσάρεστη για τον ασθενή.


Μετά το χειρουργείο ρινοπλαστικής πρέπει να βάζω παγωμένες ή κρύες κομπρέσες; Θα βοηθήσουν;

Τις πρώτες 2-3 ημέρες από την επέμβαση θα παρατηρήσετε ελαφρύ πρήξιμο και μώλωπες και μπορεί να φαίνονται σκουρόχρωμα τα κάτω σας βλέφαρα. Να είστε σίγουροι ότι αυτό εξασθενεί γρήγορα μετά την πρώτη εβδομάδα. Καλό θα ήταν να εφαρμοστούν ψυχρά επιθέματα στην περιοχή δίπλα από την μύτη και κάτω από τα μάτια. Σε αυτό μπορούν να χρησιμεύσουν γαζούλες με κρύο νερό ή παγοκύστες τυλιγμένες σε γάζα ή λεπτό ύφασμα προκειμένου να αποφευχθεί η απ’ευθείας επαφή με το δέρμα. Στους ασθενείς μας δίνουμε μετεγχειρητικά ειδικές παγοκύστες με βελούδινη επιφάνεια για ασφαλή και εύκολη εφαρμογή.


Βγάζω κόκκινο υγρό από τη μύτη μετά το χειρουργείο ρινοπλαστικής. Είναι ανησυχητικό;

Η μύτη σας τις πρώτες ώρες μετά την πλαστική επέμβαση θα έχει κάποιες εκκρίσεις οι οποίες θα είναι διαφανείς, ρόζ ή και κόκκινες. Αυτό είναι εντελώς φυσιολογικό. Σταδιακά οι εκκρίσεις μέσα στις επόμενες ώρες θα γίνουν αποκλειστικά διαφανείς. Τις επόμενες ημέρες μπορεί να παρατηρήσετε και λίγο μεγαλύτερα κομμάτια ιστού μαζί με εκκρίματα να βγαίνουν από τη μύτη. Μην ανησυχήσετε, είναι υπολείμματα μετά το χειρουργείο.


Υπάρχει πόνος μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση;

Λόγω της ατραυματικής τεχνικής με υπερήχους Piezo και της χειρουργικής εμπειρίας του Δρ. Μοιρέα οι ασθενείς δεν παραπονιούνται για πόνο ή ενοχλήσεις στη μύτη μετά τη ρινοπλαστική. Τα κλασσικά παυσίπονα μπορούν να βοηθήσουν σε περίπτωση που ο ασθενής αισθανθεί κάποια μικροενόχληση.

Μετά το χειρουργείο πότε μπορώ να φάω;

Από τη στιγμή που τελειώσει το χειρουργείο ρινοπλαστικής και επιστρέψετε στο δωμάτιο θα μπορείτε να φάτε κανονικά. Τις επόμενες ημέρες αποφύγετε φαγητά που χρειάζονται πολύ μάσημα. Κατά τα άλλα δεν έχετε κανένα περιορισμό στην διατροφή σας.


Η ρινοπλαστική μου από το Α έως το Ω

Δείτε βήμα – βήμα τη διαδικασία προς τη ρινοπλαστική επέμβαση. Από την ημέρα της πρώτης επίσκεψης έως το χειρουργείο και την μετεγχειρητική πορεία του ασθενούς σε βίντεο και φωτογραφίες.

Παρακολουθήστε βίντεο ασθενών και αληθινές μαρτυρίες για διαφορετικές περιπτώσεις ρινοπλαστικών επεμβάσεων.

Η μοναδικότητα του VIP-Rhinoplasty Center

Οι ασθενείς ερχόμενοι σε εμάς συνειδητοποιούν με ακρίβεια το τι μπορούν να περιμένουν από τη δική τους ρινοπλαστική επέμβαση.

 • Ο  χειρουργός Δρ. Γεώργιος Μοιρέας είναι Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος με Εξειδίκευση στη Ρινοπλαστική & Πλαστική Χειρουργική προσώπου. Expert στη ρινοπλαστική με υπερήχους διαθέτει μεγάλη εμπειρία στις επεμβάσεις ρινοπλαστικής.

Πριν το χειρουργείο ρινοπλαστικής

 • Πραγματοποιείται σωστή και πλήρης εξέταση για το απαιτητικό χειρουργείο της πλαστικής στη μύτη σας.
 • Μόνο στο VIP-Rhinoplasty Center μπορείτε να δείτε το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής σας σε 3d απεικόνιση με το ειδικό σύστημα τρισδιάστατης προσομοίωσης πλαστικής στη μύτη.
 • Με την On-line προετοιμασία χειρουργείου και τον σχεδιασμό Medical tourism εξυπηρετούμε ασθενείς όχι μόνο από την Αθήνα, αλλά και από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο καθώς και από χώρες του εξωτερικού.

Κατά τη διάρκεια του χειρουργείου

 • Η νέα τεχνική ρινοπλαστικής με υπερήχους με το Piezo, χρησιμοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από τον Εξειδικευμένο Ωρλ. Ρινοπλαστικό  Δρ. Μοιρέα και δίνει τη δυνατότητα στο χειρουργό να κάνει γλυπτική στα οστά, αποφεύγοντας τις οστεοτομίες, δηλαδή το σπάσιμο των οστών, καθώς και άλλα πλεονεκτήματα. Οι εκχυμώσεις μετά την επέμβαση είναι ελάχιστες και η ανάρρωση του ασθενούς ταχύτερη και ευκολότερη. Η πλαστική στη μύτη  με το σύστημα Piezo ονομάζεται και Diamond ρινοπλαστική.

Μετά το χειρουργείο

 • Μετά από το χειρουργείο ρινοπλαστικής δεν υπάρχει καθόλου πόνος.

Προσπαθώντας να απαντήσουμε σε ερωτήματα που γίνονται συνήθως από τους ασθενείς μας συγκεντρώσαμε και σας παραθέτουμε απλές μετεγχειρητικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθηθούν μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση.

Στείλτε τις ερωτήσεις σας για να σας απαντήσουμε

Σε περίπτωση που θέλετε να θέσετε το δικό σας προσωπικό ερώτημα μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@vip-rhinoplasty.com ή να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα επικοινωνίας στην σελίδα contact.

Ο Δρ. Μοιρέας θα δώσει απάντηση σε οτιδήποτε μπορεί να σας απασχολεί και θα προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση για τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση.

Ρινοπλαστική Κόστος & Τελική τιμή ρινοπλαστικής επέμβασης

Ποιοι παράγοντες καθορίζουν τις τιμές ρινοπλαστικής ; Ποιο είναι το τελικό κόστος ρινοπλαστικής επέμβασης; Με ποιο τρόπο μπορεί να γίνει η πληρωμή στο κέντρο μας;

Η τιμή ρινοπλαστικής επέμβασης εξαρτάται από τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση. Διαβάστε αναλυτικά σχετικά με τις τιμές ρινοπλαστικής .

Αξιολόγηση
Βαθμός4,9/5 (σε 16 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα