Κίνδυνοι Ρινοπλαστικής Επέμβασης. Πιθανές Επιπλοκές & Παρενέργειες Μετά την Πλαστική στη Μύτη

Υπάρχουν κίνδυνοι και επιπλοκές κατά τη διάρκεια ενός χειρουργείου πλαστικής στη μύτη; Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες μετά από μια αισθητική ή λειτουργική ρινοπλαστική επέμβαση;

Πιθανοί Κίνδυνοι & Επιπλοκές κατά τη διάρκεια της Ρινοπλαστικής επέμβασης

Όπως σε κάθε χειρουργική επέμβαση έτσι κατά τη διάρκεια ή μετά το χειρουργείο αισθητικής ή  λειτουργικής ρινοπλαστικής μπορεί να υπάρξουν κίνδυνοι ή επιπλοκές, καθώς και ένα αυστηρό σύνολο οδηγιών που πρέπει να ακολουθήσετε με συνέπεια κατά τη μετεγχειρητική περίοδο και την περίοδο ανάρρωσης.

Fovamai Tin anaisthisia kai ton Pono. Yparxoyn Kindinoi kai Epiplokes sto Xeiroyrgeio Rinoplastikis? Dr Mireas Ultrasonic Rhinoplasty Surgeon. Exelixis Medical Athens. Greece
Σε κάθε περίπτωση η ικανότητα, η εμπειρία και τα μέσα που διαθέτει ο Εξειδικευμένος Πλαστικός Χειρουργός Μύτης βοηθούν στην αποφυγή ή την αποτροπή τους κατά τη διάρκεια της ρινοπλαστικής επέμβασης.

Κίνδυνοι κατά τη διάρκεια πλαστικής επέμβασης στη μύτη:

Κάθε επέμβαση έχει πιθανούς κινδύνους. Όσον αφορά στο χειρουργείο ρινοπλαστικής, αυτοί μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ο πρώτος κίνδυνος είναι κοινός σε όλες τις επεμβάσεις της μύτης και είναι η αιμορραγία.
 • Υπάρχει πάντα μια μικρή αιμορραγία μετεγχειρητικά και σχεδόν πάντα σταματά μόνη της. Ωστόσο, υπάρχει πολύ μικρός κίνδυνος μεγάλης ρινορραγίας. Αυτό μπορεί να συμβεί έως και 10 ημέρες μετά την επέμβαση.
 • Κίνδυνοι που σχετίζονται με την αναισθησία
 • Λοίμωξη κατά την επούλωση
 • Κακή επούλωση πληγών ή ουλές
 • Αλλαγή στην αίσθηση του δέρματος (μούδιασμα ή πόνος)
 • Η διάτρηση του ρινικού διαφράγματος, ένας σπάνιος κίνδυνος, (μια τρύπα δηλαδή στο ρινικό διάφραγμα που μπορεί να αποκατασταθεί με μια δεύτερη χειρουργική επέμβαση)
 • Αποχρωματισμός του δέρματος και πρήξιμο
 • Πιθανότητα αναγκαιότητας επαναληπτικής χειρουργικής επέμβασης
 • Μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα στην εμφάνιση της μύτης. Αυτό είναι προφανώς σχετικό, καθώς εξαρτάται καταρχήν από τις προσδοκίες του ασθενούς σε συνδυασμό με την πρότερη συνεννόηση με τον χειρουργό για τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Πιθανοί κίνδυνοι & επιπλοκές μετά από μια ρινοπλαστική επέμβαση:

Εκτός από τους κινδύνους που προαναφέρθηκαν μπορεί να υπάρξουν μερικές μικρές παρενέργειες που θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε, καθώς η μύτη σας μετά την πλαστική βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης.

Φυσικά κάθε ασθενής είναι διαφορετικός οπότε ίσως δεν αντιμετωπίσετε καμία από αυτές τις παρενέργειες.

 • Πόνος μετά τη ρινοπλαστική δεν υπάρχει. Καθώς η περιοχή βρίσκεται σε διαδικασία ανάρρωσης επειδή έχουμε να κάνουμε με οστά και χόνδρο, και όχι μόνο με δέρμα, οι ασθενείς μπορεί να αισθανθούν μια μικρή δυσφορία μετά την επέμβαση. Η χρήση ενός απλού παυσίπονου είναι αρκετή για να καταπολεμήσει αυτή την ενόχληση. Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι πιο πολλοί ασθενείς περιγράφουν ένα αίσθημα βάρους και όχι πόνο.
 • Το οίδημα γύρω από τα μάτια και τη μύτη είναι επίσης αρκετά συνηθισμένο και σε μεγάλο βαθμό υποχωρεί μετά από περίπου δύο εβδομάδες. Είναι σημαντικό να έχουμε κατά νου ότι ένα μικρό οίδημα μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει για έως και 6 μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση, λόγω πιθανής αυξημένης ευαισθησίας της περιοχής.
 • Οι μώλωπες είναι επίσης μια πολύ συχνή παρενέργεια, που εξαρτάται από την ευαισθησία σας στην χειρουργική επέμβαση, το δέρμα σας και την έκταση της ίδιας της χειρουργικής επέμβασης. Συνήθως εκτείνονται γύρω από τα μάτια και τη μύτη και μπορούν να διαρκέσουν έως και 10 ημέρες. Θεωρούνται φυσιολογικοί μετά την εγχείρηση.
 • Οι ουλές εμφανίζονται μετά από τη ρινοπλαστική, αν και συχνά δεν είναι αισθητές. Στην κλειστή ρινοπλαστική, για παράδειγμα, γίνεται μια τομή στο εσωτερικό των ρουθουνιών όπου οι ουλές είναι εντελώς κρυμμένες. Η ανοικτή ρινοπλαστική περιλαμβάνει μια μικρή τομή στο δέρμα που χωρίζει τα δύο ρουθούνια. Αυτή η τομή συνήθως θεραπεύει πολύ καλά και δεν είναι διακριτή.
 • Μόνιμα εξωτερικά σημάδια μένουν σπάνια αλλά είναι ελάχιστα και δυσδιάκριτα -αν και κάθε είδους χειρουργική επέμβαση μπορεί να είναι απρόβλεπτη- οπότε είναι συνετό να παραμείνουμε ρεαλιστές και προετοιμασμένοι.
Meta Ti Rinoplastiki Tha Meinei Simadi I Oyli? Yparxoun Kindynoi Kai Epiplokes Plastikis Epemvasis Sti Myti? Dr Mireas Ultrasonic Rhinoplasty. Exelixis Medical Athens Greece
Κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε την εγχειρισμένη περιοχή τυχόν αλλαγές ή ανωμαλίες. Εάν κάτι σας προκαλεί ανησυχία καλό θα ήταν να έρθετε σε επαφή με τον χειρουργό σας για να ενεργήσει ανάλογα.

Μετεγχειρητική φροντίδα: Τι Πρέπει να προσέχει ο ασθενής

Μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση οι μετεγχειρητικές οδηγίες δίδονται στον ασθενή εγγράφως από τον Ειδικό Ρινοπλαστικό - Ωτορινολαρρυγγολόγο.

Ο Χειρουργός σας αμέσως μετά την επέμβαση θα σας παρέχει γραπτώς αναλυτικές μετεγχειρητικές οδηγίες σχετικά με τη ρινοπλαστική ανάρρωση.

Η ανάρρωση του ασθενούς είναι γρήγορη και η μετεγχειρητική περίοδος ανώδυνη.

Είναι ζωτικής σημασίας να ακολουθείτε όλες τις μετεγχειρητικές οδηγίες που παρέχονται από το Χειρουργό σας.

Επιλέξτε τον Κατάλληλο Πλαστικό Χειρουργό Μύτης για Εσάς

Η επιλογή του σωστού πλαστικού χειρουργού για τη δική μας ξεχωριστή περίπτωση απαιτεί σωστή και σχολαστική έρευνα, ώστε να είμαστε σίγουροι αφενός ότι έχουμε επιλέξει τον κατάλληλο πλαστικό χειρουργό μύτης και αφετέρου ότι πράγματι θέλουμε να προχωρήσουμε σε ρινοπλαστική επέμβαση.

Βασικό κριτήριο μας για την επίτευξη του επιθυμητού φυσικού λειτουργικού και αρμονικού αποτελέσματος μετά από ένα χειρουργείο πλαστικής στη μύτη θα πρέπει να είναι η Εξειδίκευση του Πλαστικού Χειρουργού (Εξειδίκευση στη Λειτουργική & Αισθητική Ρινοπλαστική - Επανεπέμβαση).

Rinoplastiki: Yparxoun Kindynoi Kai Epiplokes Kata ti Diarkeia kai Meta To Xeirourgeio Plastikis Sti Miti ? Dr Mireas Ultrasonic Rhinoplasty. Exelixis Medical Athens Greece
 • Βρείτε κάποιον που αισθάνεστε άνετα, εμπιστεύεστε, έχει εμπειρία και απαντά ειλικρινά σε όλες τις ερωτήσεις σας.
 • Ο χειρουργός σας θα φροντίσει να κατανοήσετε πλήρως τη χειρουργική επέμβαση και ό,τι αυτή συνεπάγεται πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε μαζί του το ταξίδι της ρινοπλαστικής σας.
 • Ο σωστός χειρουργός είναι έμπειρος, αξιόπιστος και ενημερωμένος

Συχνές ερωτήσεις για τους πιθανούς κινδύνους και τις επιπλοκές κατά τη διάρκεια της Ρινοπλαστικής επέμβασης

Η ρινοπλαστική είναι μια ασφαλής επέμβαση;

Όπως και σε όλες τις χειρουργικές επεμβάσεις υπάρχουν κίνδυνοι, αλλά σε γενικά πλαίσια μπορούμε να πούμε πως η ρινοπλαστική είναι ένα ιδιαίτερα ασφαλές χειρουργείο


Φοβάμαι τη γενική νάρκωση στο χειρουργείο ρινοπλαστικής. Μπορεί να πάθω κάτι;

Δεν συντρέχει κάποιος λόγος να φοβάστε τη γενική αναισθησία. Κατά τη διαδικασία γενικής νάρκωσης τα φάρμακα που χορηγούνται από τους αναισθησιολόγους είναι εδώ και δεκαετίες απολύτως ασφαλή. Κατά τη διάρκεια που θα παραμείνετε ναρκωμένος βρίσκεστε υπό διαρκή παρακολούθηση (monitoring) από τα πιο σύγχρονα μηχανήματα και μία ομάδα εξειδικευμένων αναισθησιολόγων.


Πόσο επώδυνη είναι η επέμβαση στη μύτη;

Οι επεμβάσεις πλαστικής της μύτης εφόσον χρησιμοποιηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός και γίνουν σωστά δεν εμφανίζουν καθόλου μετεγχειρητικό πόνο.. Μετά την επέμβασηορισμένοι ασθενείς μπορεί να αναφέρουν κάποια ευαισθησία ή κάποιο μούδιασμα, αλλά αυτό δεν είναι στην πραγματικότητα πόνος. Σε περίπτωση που νιώθετε μια κάποια μικροενόχληση ένα απλό παυσίπονο (Depon ή Panadol) θα σας βοηθήσει και είναι υπέραρκετό


Αξιολόγηση
Βαθμός4,8/5 (σε 24 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα