Μετά τη Ρινοπλαστική: Ανάρρωση & Οδηγίες Μετεγχειρητικά

Η ανάρρωση του ασθενούς είναι γρήγορη και η μετεγχειρητική περίοδος εντελώς ανώδυνη. Ο Δρ. Μοιρέας αναλύει διεξοδικά τις οδηγίες που αφορούν την περίοδο μετά την επέμβαση

Ρινοπλαστική Μετεγχειρητικές οδηγίες : Φροντίδα & Παρακολούθηση Μετά το Χειρουργείο

Στο VIP-Rhinoplasty Center, ο Δρ. Μοιρέας αναλύει πάντοτε όλες τις μετεγχειρητικές οδηγίες, ενώ σας τις προσφέρει και γραπτώς, προκειμένου να εξασφαλιστεί το ότι θα τις θυμάστε με σαφήνεια και λεπτομέρεια κατά την περίοδο της ανάρρωσης μετά την επέμβασή σας.

Meta ti rinoplastiki epemvasi. Anarrosi kai metegxeiritikes odhgies meta ti rinoplastikh. Dr Mireas

Οι πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση. Η άμεση μετεγχειρητική περίοδος

 • Ο ασθενής κινητοποιείται άμεσα μετά τη ρινοπλαστική επέμβαση. Μόλις 6 ώρες μετά το τέλος του χειρουργείου μπορεί να πάρει εξιτήριο ή πολύ σπάνια την επόμενη ημέρα το πρωί, σε κάποιες πολύ βαριές περιπτώσεις επανεπεμβάσεων
 • Στο εσωτερικό της μύτης τοποθετείται μόνο μια μικρή ποσότητα ρινικής αλοιφής - χωρίς να κλείνουμε την μύτη με γάζες - αποφεύγοντας την ταλαιπωρία του ασθενούς κατά την αφαίρεσή τους.
 • Μετά το χειρουργείο αισθητικής ή λειτουργικής ρινοπλαστικής είναι απαραίτητος ο καθαρισμός του εσωτερικού της μύτης με ρινοπλύσεις (με φυσιολογικό ορό ή αντίστοιχο σκεύασμα) και η τοποθέτηση ρινικής αλοιφής, 3 φορές την ημέρα για ένα περίπου μήνα.
 • Δεν χρειάζονται αναλγητικά, καθώς η επέμβαση δεν πονάει καθόλου.
 • Για 3 ημέρες δίδονται προληπτικά αντιβιοτικά.
 • Ο μικρός θερμοπλαστικός νάρθηκας ο οποίος τοποθετήθηκε στο χειρουργείο αφαιρείται μόλις 4-6 ημέρες μετά την επέμβαση. Η διαδικασία αυτή είναι εντελώς ανώδυνη και κρατάει λιγότερο από ένα λεπτό.
 • Γίνεται ήπιος καθαρισμός της περιοχής και αφαιρούνται τρία πολύ μικρά εξωτερικά ραμματάκια. Τίποτε από όλα αυτά δεν προκαλεί τον παραμικρό πόνο και η συνολική διάρκεια είναι μικρότερη των πέντε λεπτών.

Οι πρώτες εβδομάδες μετά την επέμβαση. Η ανάρρωση μετά την ρινοπλαστική

Παρότι είναι φυσικό ότι ο χρόνος που χρειάζεται για την πλήρη επούλωση ποικίλλει σημαντικά μεταξύ των ατόμων, εντούτοις οι γενικές οδηγίες ισχύουν για όλους

 • Θα πρέπει να περιμένετε ορισμένες εβδομάδες για να μπορέσετε να συμμετάσχετε σε σωματική άσκηση ή στον κλασσικό αθλητισμό, καθώς και να προσέχετε να μην τραυματίσετε με οποιονδήποτε τρόπο τη μύτη σας. Διαφορετικό χρονικό διάστημα θα απαιτηθεί για να κάνετε ποδήλατο, από αυτό που θα απαιτηθεί για να κάνετε τζόγκινγκ.
 • Στο VIP-Rhinoplasty Center διαθέτουμε μάσκες ειδικής κατασκευής για αθλητές οι οποίοι επιδίδονται σε αθλήματα επαφής, όπως μπάσκετ, ποδόσφαιρο και άλλα προκειμένου να επανέλθουν κατά το δυνατόν νωρίτερα στις προπονήσεις και τους αγώνες τους
 • Για ένα μήνα θα πρέπει να αποφεύγετε την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο ή στο ισχυρό ψύχος.
 • Όλες τις περιόδους του χρόνου μπορεί να πραγματοποιηθεί η επέμβαση χωρίς κανένα πρόβλημα υπό την προυπόθεση ότι αποφεύγεται η έκθεση σε μεγάλες θερμοκρασίες
 • Την περίοδο του καλοκαιριού, μπορείτε χωρίς κανένα πρόβλημα - μετά την αφαίρεση του νάρθηκα - να κάνετε μπάνιο στην θάλασσα, ακόμη και να βάλετε το κεφάλι σας στο νερό, τηρώντας δύο προυποθέσεις. Ότι θα αποφύγετε τις ώρες με μεγάλη θερμοκρασία και τις βουτιές από ύψος, δηλαδή θα κάνετε το μπάνιο σας νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα και θα αποφύγετε τα κτυπήματα.
 • Αλκοόλ και κάπνισμα είναι προτιμότερο να περιοριστούν για ένα διάστημα.
 • Φακούς επαφής μπορείτε να φορέσετε άμεσα μετά την επέμβαση.
 • Γυαλιά οράσεως ή ηλίου επειδή πιέζουν την χειρουργημένη περιοχή θα μπορέσετε να ξαναβάλετε μετά από λίγες εβδομάδες. Ελαφρά γυαλιά που εφαρμόζουν απαλά στην μύτη μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνήθως άνετα περίπου έναν μήνα μετά την επέμβαση.
 • Στο VIP-Rhinoplasty Center διαθέτουμε ειδικό σύστημα εφαρμογής των γυαλιών σας ακόμη και άμεσα μετά την επέμβαση, στις περιπτώσεις που δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να φορέσετε φακούς επαφής ή επιθυμείτε να βάλετε γυαλιά ηλίου. Το σύστημα τοποθετείται στο μέτωπό σας πολύ εύκολα και είναι πολύ διακριτικό. Είναι κατασκευασμένο στις ΗΠΑ και χρησιμεύει για όλους τους τύπους γυαλιών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για όσο χρονικό διάστημα θέλουμε να αποφύγουμε την εφαρμογή γυαλιών απ'ευθείας στην ράχη της μύτης.
 • Σε γενικές γραμμές μετά την πρώτη εβδομάδα από την επέμβαση η μετεγχειρητική φροντίδα είναι πολύ απλή με καθαρισμούς στο εσωτερικό της μύτης για έναν μήνα και αποφυγή απευθείας κτυπημάτων στην περιοχή της μύτης για μερικούς μήνες.

Επιστροφή στο σπίτι, επιστροφή στην χώρα διαμονής

Ο ασθενής μπορεί χωρίς κανένα πρόβλημα να επιστρέψει στον τόπο διαμονής του αμέσως μετά την αφαίρεση του νάρθηκα, δηλαδή 5-6 ημέρες μετά την επέμβαση.

Για τους διαμένοντες εκτός Αθηνών, δεν υπάρχει κανένας περιορισμός για τον τρόπο επιστροφής στην πόλη τους, εφόσον επιτρέπονται και μεγάλα υπερατλαντικά ταξίδια με αεροπλάνο χωρίς κανένα πρόβλημα.

Ιατρικά μιλώντας, δεν υπάρχει κανένας λόγος νέας επίσκεψης στο ιατρείο διότι το αποτέλεσμα της Diamond Piezo Rhinoplasty είναι ελεγχόμενο και ασφαλές.

Παρόλα αυτά και στα πλαίσια της δυνατής σχέσης που αναπτύσσουμε με τους ασθενείς μας, προτείνουμε μια επίσκεψη στο κέντρο μας 1 έτος μετά την επέμβαση, καθώς επίσης και μια ακόμη στα 3 με 5 χρόνια μετά.

Οι ασθενείς εκτός Αθηνών - και ιδίως οι εκτός Ελλάδος - μας τιμούν συχνά με την αποστολή φωτογραφιών τους από την περιοχή ή τη χώρα στην οποία διαμένουν.

Μετά τη Ρινοπλαστική: Συχνές Ερωτήσεις Ασθενών Μετά το Χειρουργείο

syxnes erotiseis kai apantiseis meta apo xeirourgeio plastikis stin myth
Ο Δρ. Μοιρέας απαντά κατά την διάρκεια της επίσκεψης στις ερωτήσεις των ασθενών του

Στείλτε τις ερωτήσεις σας για να σας απαντήσουμε

Σε περίπτωση που θέλετε να θέσετε το δικό σας προσωπικό ερώτημα μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@vip-rhinoplasty.com ή να επικοινωνήσετε μαζί μας συμπληρώνοντας την ειδική φόρμα επικοινωνίας στην σελίδα contact.
Ο Δρ. Μοιρέας θα δώσει απάντηση σε οτιδήποτε μπορεί να σας απασχολεί και θα προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση για τη δική σας ξεχωριστή περίπτωση.
Αξιολόγηση
Βαθμός4,5/5 (σε 11 αξιολογήσεις)
Για να αξιολογήσετε επιλέξτε το επιθυμητό αστέρι

Κωδικός επιβεβαίωσης, γράψτε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα